Radio Velika Kladuša – Glas ovog krajiškog grada!

0
480
radio velika kladuša
radio velika kladuša

Radio Velika Kladuša je sa radom otpočeo 02. februara 2001. godine, kao javni emiter osnovan Odlukom Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša.

Uloga Radija Velika Kladuša (RVK) je kreiranje i plasiranje informacija i svih relevantnih programskih sadržaja koji imaju za cilj pravovremeno, pouzdano i precizno informisanje stanovništva o svim dešavanjima u lokalnoj zajednici, ali i u zemlji i svijetu.

Primarni cilj je proizvodnja i emitovanje programa kroz široku lepezu informativnih emisija, koje zauzimaju prioritetno mjesto u uređivačkoj politici Radija.

Međutim, poštujući pravila koja propisuje Regulatorna agencija za komunikacije BiH, program Radija nudi i niz drugih sadržaja koje imaju edukativne i zabave komponente, a svrha im je zadovoljiti i druge potrebe slušalačke publike.

No station found for id (35605)!

Prateći trendove i široku primjenu novih tehnologija u svim sferama života, pa tako i u medijskoj industriji, Radio Velika Kladuša posjeduje i oficijelnu web stranicu koja služi kao platforma za objavljivanje vijesti i drugih odabranih sadržaja koji su dostupni svim zainteresiranim korisnicima.

  Kurir

Radio Velika Kladuša pokrivenost

radio velika kladuša - glas ovog krajiškog grada!
radio velika kladuša je najslušaniji radio u ovom gradu

Prvenstveno radi uspostavljanja kontakta sa slušateljima u dijaspori, Radio je 2004. godine otpočeo sa emitovanjem programa putem Interneta i tako stekao povjerenje tog dijela publike.

Od 2001. godine, kada je počeo sa radom pa do danas, Radio Velika Kladuša konstantno radi na nadgradnji i poboljšanju programske ponude, uvažavajući zahtjeve slušalaca, ali i poštivajući zakonske regule i okvire u kojima funkcionišu elektronski mediji u Bosni i Hercegovini.

Isto tako, prate se novi trendovi i koriste šanse za podizanje slušanosti putem novih medija i danas veoma popularnih društvenih mreža. U početku program se emitovao 9 sati, a već pet godina program se emituje  24 sata dnevno.

2006. godine preduzeće je dobilo i Plaketu općine za izuzetan doprinos u oblasti informisanja. Trenutno Radio Velika Kladuša upošljava 9 (devet) stalnih radnika i jednog saradnika.

Kontakti:

Direktor: Adis Purić; 037 773 510; 

Glavna i odgovorna urednica: Aldijana Purić; 037 771 001; [email protected]

Redakcija i marketing: 037 771 531; [email protected]

Režija: 037 770 711, 037 771 001

radio velika kladuša
radio velika kladuša